• Élő dalok

    Élő dalok

  • Gazdag múlt

    Gazdag múlt

  • Boltívek

    Boltívek

  • Írásos emlék

    Írásos emlék

  • Noravank

    Noravank

  • Khor Virap

    Khor Virap

  • Gajane

    Gajane

  • Szeván tó

    Szeván tó

Dolma

DOLMA (főétel)

Hozzávalók: fél kg marhahús fél kg sertéshús 1 marék rizs 2 közepes fej vöröshagyma csipetnyi pirospaprika 1 kávéskanál bors ízlés szerint só 2 kis doboz sűrített paradicsom csipetnyi lila bazsalikom olaj 1 üveg szőlőlevél

 

A húsokat finomra daráljuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, és a rizzsel, a fűszerekkel, a két doboz sűrített paradicsommal, valamint az olajjal összekeverjük. ( A fűszert ízlés szerint használjuk. ) A szőlőleveleket lemossuk. A kiterített szőlőlevelekbe húst teszünk és feltekerjük. Szorosan egymás mellé lábosba helyezzük őket, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. A vízbe öntünk egy kis olajat. Helyezzünk rájuk egy kistányért, hogy miközben főzzük, ne essen szét a szőlőlevél. Körülbelül 30 percig kell kis lángon főzni, ameddig a rizs megpuhul. Fokhagymás joghurttal, vagy tejföllel tálaljuk. Hagymás dolma Ismert a dolma hagymás változata is. A töltelék ugyanolyan, mint a hagyományos változatban, ám a szőlőlevél helyett hagymalevélbe tekerjük. A hagymát ecetes vízben puhára kell főzni, majd leveleire bontani, és a tölteléket beleburkolni. Az elkészült darabokat paradicsomlével meglocsoljuk. Édes aszalt szilvát teszünk a hagymák közé és úgy főzzük. Böjti dolma Az örmények keresztények. Ezért a nagyböjtben a húst lencsével és rizzsel helyettesítik.

Atkuális híreink

Kapcsolat

Hungary-1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Telefon: 06-1-267-6203

- Örmény szervezetek, politikai- és sajtókapcsolatok, közélet, választási témakörökben:

Avenesian Alex +36-70-432-5979

E-mail: ormenyek@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com

/avanesian.alex

Nyitvatartás:

Hétfő: programok szerint

Kedd: 14.00 - 19.00

Szerda: 14.00 - 19.00

Csütörtök: 12.00 - 17.00

Péntek: 14.00 - 19.00

Szombat: programok szerint

Vasárnap: programok szerint