Atkuális híreink

Kapcsolat

Hungary-1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Telefon: 06-1-267-6203

- Örmény szervezetek, politikai- és sajtókapcsolatok, közélet, választási témakörökben:

Avenesian Alex +36-70-432-5979

E-mail: ormenyek@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com

/avanesian.alex

Nyitvatartás:

Hétfő: programok szerint

Kedd: 14.00 - 19.00

Szerda: 14.00 - 19.00

Csütörtök: 12.00 - 17.00

Péntek: 14.00 - 19.00

Szombat: programok szerint

Vasárnap: programok szerint

Urartu Színház

A premier előtt

https://www.youtube.com/watch?v=cSiMFRVYUX8Örmény Színház Budapesten

Megható,megrázó előadás volt 2014. április 28-án este a Semmelweis u.17-ben, ahol az URARTU Színház felejthetetlen előadását láthatta a nagyérdemű. 


Örmény színház Debrecenben

 


 

Megemlékezés

Az Országos Örmény Önkormányzat tisztelettel meghívja 2014 április 24-én, csütörtökön 11 órára a Duna parti sétányon található Kőkereszthez A GENOCÍDIUM 99. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL rendezett kegyeleti koszorúzásra. A koszorúzás után délután 13 órakor az Országos Örmény Önkormányzat és a Wesley János Lelkészképző Főiskola szeretettel meghívja a Szumgaiti és az Örmény Genocídium áldozatainak tiszteletére emelt emléktábla koszorúzási megemlékezésre. Helyszín: Wesley János Lelkészképző Főiskola 1086 Budapest, Dankó u. 11.


Örmény Genocídiumra

az Urartu Örmény Színház előadásában

 

 


 

 


Deti Picasso Lite (akusztikus koncert)

2014. május 14., szerda 19.30 A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő Kiállítótér Jegyár elővételben: 1000 Ft., koncert napján: 1500 Ft A Deti Picasso Moszkva első számú örmény rock zenekara lassacskán már budapestinek mondható. A Picasso Gyermekeinek két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen leállította örmény etnorock zenekarát, hogy duóban folytassa Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso most első körben egy akusztikus műsorral tér vissza, ahol a teljesen új, örmény népzenei gyökerekből építkező szerzemények mellett egy pár régi klasszikus szám is elhangzik. Gayat és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik. A koncertre a jegyek korlátozott számban kaphatók! A38 – Jegyvásárlás

DETI PICASSO LITE (AR/RU) Ha Djivan Gasparyan az örmények melankolikus természetét tükrözi, a System Of a Down pedig az ellenkezőjét, akkor a moszkvai örményekből álló Deti Picasso eme két érzésvilág ötvözetét nyújtja. A Deti Picasso már többször járt Magyarországon, tagjai igen jó viszonyt ápolnak a Másfél zenészeivel és Grencsó Istvánnal, ennek eredményeként közös fellépésekre sőt, közös számok írására került sor. Talán ennek is köszönhető, hogy itthon valóságos kultusz alakult ki a Szigeten és az A38 Hajón is többször fellépő örmény-orosz zenekar körül. Három éve budapesti székhellyel megalapították a Wattican Punk Ballet freak rock duójukat, mellyel lassacskán egész Európát feltérképezték. Május 14-én a Deti Picasso kicsit szokatlan formában, kevésbé pörgős, de annál misztikusabb produkcióval lép a Hajó színpadára. Az orosz származású hárfaművész Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron közreműködésével akusztikusan szólalnak meg a Deti Picasso klasszikusnak mondható dalai, de már a formálódó új anyagba is betekintést kaphatunk. Gayaék nem titkolják, új anyaggal és felállással akarnak visszatérni.

A zenekar felállása Gayane Arutyunyan – ének Karen Arutyunyan – gitár Anasztázia Razvaljajeva - hárfa Porteleki Áron – dob, brácsa Diszkográfia Gerda & Kay (2010) Turbo Mayrik (2008) Glubina (2006) Ethnic Experiments (2004) Mesyac ulibok (2002) A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.


Rimszkij-Korszakov: ária és dalest a BMC-ben

2014 április 6-n, 19.30, BMC, Budapest Music Center ( IX. kerület, Mátyás utca 8.) Rimszkij-Korszakov: ária és dalest. Születésének 170. évfordulójára. Közreműködnek: Karine Babajanyan, Wiedemann Bernadett, Misa Selominyszkij (ének), Virág Emese (zongora)Színházi felhívások

Az Urartu

Örmény Nemzetiségi Színház

gyermekszínjátszó foglalkozást indít

2014. márciusától.

Jelentkezni február 25-ig lehet.

Elérhetőségeink: 70/617-7679 20/469-8931

urartuszinhaz@gmail.com

szinjatszo-felhivas.pdf

urartu-hajeren-2.pdf