AGHAVNI DIÓS TEKERCSE HOZZÁVALÓK
1 TEPSIHEZ: 30-40dkg darált dió 3 csomag 6 db-s réteslap 8-10 szem szegfűszeg 1 bögre méz 1 bögre cukor olaj
A diót összekeverjük a porrá aprított szegfűszeggel. A réteslapokat egyenként kihajtogatjuk és kanállal annyi olajat viszünk fel rá, hogy a dió, amit rászórunk, megtapadjon rajta ( semmi esetre se folyjék rajta az olaj) A dióval megszórt réteslapot egy fakanál nyelével azonos vastagságú rúdra felcsavarjuk, és a két szélénél fogva középirányban összenyomjuk a tésztát, majd vigyázva, hogy a redők ne jöjjenek szét, lehúzzuk a rúdról és a tepsibe helyezzük. Sütés előtt forró olajjal meglocsoljuk a tésztát, majd aranyszínűre sütjük. Egy bögre cukrot egy bögre vízzel és 4-5 kanál mézzel felforralunk, amíg közepesen sűrű levet nem kapunk, és a megsült tésztára öntjük, de csak annyit amennyit a tészta magába tud szívni, hogy ne álljon a cukor szirupban. Hagyjuk kihűlni, utána lehet 5 cm hosszúságú szeleteket vágni.