Atkuális híreink

Kapcsolat

Hungary-1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Telefon: 06-1-267-6203

- Örmény szervezetek, politikai- és sajtókapcsolatok, közélet, választási témakörökben:

Avenesian Alex +36-70-432-5979

E-mail: ormenyek@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com

/avanesian.alex

Nyitvatartás:

Hétfő: programok szerint

Kedd: 14.00 - 19.00

Szerda: 14.00 - 19.00

Csütörtök: 12.00 - 17.00

Péntek: 14.00 - 19.00

Szombat: programok szerint

Vasárnap: programok szerint

Az Örmény Nemzetiségi Szószoló és az Országos Örmény Önkormányzat közleménye

2016.06.06.

Az alábbiakban olvashatják az Örmény Nemzetiségi Szószoló és az Országos Örmény Önkormányzat közleményét, hogy a Bundestag népirtásnak minősítette az Oszmán Birodalomban 101 éve elkövetett örményellenes mészárlásokat.

(OS) - A Magyar Országgyűlés örmény nemzetiségi szószólójaként üdvözlöm a Bundestag mai határozatát és köszönetemet fejezem ki a német képviselőknek a történelmi jelentőségű döntésért.

Mint ismeretes, a mai napon a német szövetségi parlament elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat.
Ez a határozat egyértelművé tette, hogy az európai politika két meghatározó állama,  Franciaország és Németország azonos álláspontot képvisel az örmény népirtás megítélésében.
Fontosnak tartom, hogy görög nemzetiségi szószólótársammal együtt az Országgyűlés őszi ülésszakán kezdeményezzük, hogy a magyar törvényhozás országgyűlési határozatban ismerje el az örmény népirtás tényét.
Felkérem a parlamenti pártokat, hogy az európai példák alapján támogassák erőfeszítéseimet és politikai állásfoglalásukkal ösztönözzék az örmény-török megbékélést, ezzel is hozzájárulva a térség békéjének és biztonságának megteremtéséhez.
    

(OS) - Az Országos Örmény Önkormányzat közleménye a Német Parlament, Örmény Genocídiumot elismerő döntéséről.
Az Országos Örmény Önkormányzat üdvözli, történelmi jelentőségűnek tartja a Német Parlament, a Bundestag mai, elsöprő többséggel megszavazott döntését, melynek értelmében mostantól Németország hivatalosan történelmi tényként ismeri el az Örmény Genocídiumot, népirtásként megnevezve az első világháború leple alatt, a Török Oszmán Birodalom által elkövetett intézményes bűnt, mely másfél millió örmény életét követelte 1915 és 1923 között. Az Országos Örmény Önkormányzat reményét fejezi ki, hogy Magyarország kormánya és Magyarország Országgyűlése is mielőbb követni fogja a történelmi tények elismerőinek példáját.

vissza