Atkuális híreink

Kapcsolat

Hungary-1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Telefon: 06-1-267-6203

- Örmény szervezetek, politikai- és sajtókapcsolatok, közélet, választási témakörökben:

Avenesian Alex +36-70-432-5979

E-mail: ormenyek@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com

/avanesian.alex

Nyitvatartás:

Hétfő: programok szerint

Kedd: 14.00 - 19.00

Szerda: 14.00 - 19.00

Csütörtök: 12.00 - 17.00

Péntek: 14.00 - 19.00

Szombat: programok szerint

Vasárnap: programok szerint

Kultúra, művészet


Rimszkij-Korszakov: ária és dalest a BMC-ben

2014 április 6-n, 19.30, BMC, Budapest Music Center ( IX. kerület, Mátyás utca 8.) Rimszkij-Korszakov: ária és dalest. Születésének 170. évfordulójára. Közreműködnek: Karine Babajanyan, Wiedemann Bernadett, Misa Selominyszkij (ének), Virág Emese (zongora)


 
Múlt és jelen, filmvetítés az Erzsébetvárosban

A Bethlen Téri Színház és az Erzsébetvárosi Örmény Önkormányzat Tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a Bethlen Téri Színház előterében tartandó Örmény filmvetítő estünkre! Film címe: "ÖRMÉNYORSZÁG - Múlt és Jelen" Vetítés kezdete : 2014.01.27. 20 óra Cím: Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3. ( István u. sarok).


Békesség nektek


Cső és Csövese


Nagy Ákos és Matuz Gergely zeneszerzők, szerzői estje, 2014. március 11-én 19 óra. www.tatartgallery.com 1052 Budapest, Semmelweis u. 17

Az este során fellépő művészek a gorkiji mottó szellemében dolgoznak, miszerint a hagyományt ugródeszkának és nem kanapénak kell tekinteni.
A csoport, melynek tagja: Ennek fényében szeretnének hidat képezni régi és új között. Szeretnék, ha hallgatóságuk rácsodálkozna az ezüstszálakkal átszőtt zenetörténetre. Fő célkitűzéseik közé tartozik, hogy idős és fiatal megértse, hogy szeretni érdemes a jelent és a benne jelenleg is alakuló, zajló művészetet, ami a ma emberéhez, a ma emberéért szól.
Ars poetica helyett: Fontos a kortársi viselkedés, mert szembesít lényünkkel! Fontos, mert a körülöttünk élő művészek általunk is ismert és megélt élményeivel, problémáival foglalkozik! Fontos, mert általa mi magunk is megérthetjük, hogy milyen világban élünk, hogy mi vesz minket körül! S hogy a kor, amelyben élünk és annak művészete jó-e vagy rossz? Amit ma elültetünk, ki aratja majd le, vagy - lesznek-e egyáltalán aratók? Ezt döntsék el majd a soron következő századok. Nekünk nincs más dolgunk, mint nyitott füllel, esztétikai és értékítélő képességünket kikapcsolva, aktív résztvevőként figyelni az éppen most alakuló, a hagyományát most létrehozó zenére!

MŰSOR:
Nagy Ákos: Ame no nori fue
Patachich Iván: Metamorphosi per flauto
Matuz István: Dies Irae
Nagy Ákos: Soli(e)tude
Matuz Gergely: Tétel D-ben
Baráth Bálint: Itako no arioso
Matuz Gergely 1996-ban megalapította a Marcato Együttest, amely alapvetően a kortárs zenére specializálódott zenekar. Háromszor kapott Artisjus-díjat a magyar kortárszene terjesztéséért. Számos rádió- és TV felvételt készített, s a Hungarotonnál több lemeze jelent meg. Itthon és külföldön egyaránt foglalkoztatott koncertező művész.
Nagy Ákos kortárs zeneszerzőként - a késő gótikus és a kora reneszánsz zenei világot elemzi, amelynek nyomait éppen úgy tetten érhetjük műveiben, ahogy az erdélyi népzenét, az indiai, a khmer, a balinéz vagy a japán kultúráét. Újabb formák és újabb struktúrák érdeklik, s ezeket sajátos dallamrajzolatokkal tölti ki, melyek gyakran a nem temperált rendszerből valók. Kedveli a különféle matematikai sorozatokat, a variáció elve alapján szerveződő textúrákat, melyeket poliritmikus, politempós anyagokkal dúsít.

Publikációk, hangzó anyagok:
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=4451
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=4734
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=5470
http://www.czeloth.com/blog/?p=186