Atkuális híreink

Kapcsolat

Hungary-1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Telefon: 06-1-267-6203

- Örmény szervezetek, politikai- és sajtókapcsolatok, közélet, választási témakörökben:

Avenesian Alex +36-70-432-5979

E-mail: ormenyek@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com

/avanesian.alex

Nyitvatartás:

Hétfő: programok szerint

Kedd: 14.00 - 19.00

Szerda: 14.00 - 19.00

Csütörtök: 12.00 - 17.00

Péntek: 14.00 - 19.00

Szombat: programok szerint

Vasárnap: programok szerint

Zene

Deti Picasso Lite (akusztikus koncert) 2014. május 14., szerda 19.30

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő Kiállítótér Jegyár elővételben: 1000 Ft., koncert napján: 1500 Ft

A Deti Picasso Moszkva első számú örmény rock zenekara lassacskán már budapestinek mondható. A Picasso Gyermekeinek két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen leállította örmény etnorock zenekarát, hogy duóban folytassa Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso most első körben egy akusztikus műsorral tér vissza, ahol a teljesen új, örmény népzenei gyökerekből építkező szerzemények mellett egy pár régi klasszikus szám is elhangzik. Gayat és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik. A koncertre a jegyek korlátozott számban kaphatók! A38 – Jegyvásárlás DETI PICASSO LITE (AR/RU) Ha Djivan Gasparyan az örmények melankolikus természetét tükrözi, a System Of a Down pedig az ellenkezőjét, akkor a moszkvai örményekből álló Deti Picasso eme két érzésvilág ötvözetét nyújtja. A Deti Picasso már többször járt Magyarországon, tagjai igen jó viszonyt ápolnak a Másfél zenészeivel és Grencsó Istvánnal, ennek eredményeként közös fellépésekre sőt, közös számok írására került sor. Talán ennek is köszönhető, hogy itthon valóságos kultusz alakult ki a Szigeten és az A38 Hajón is többször fellépő örmény-orosz zenekar körül. Három éve budapesti székhellyel megalapították a Wattican Punk Ballet freak rock duójukat, mellyel lassacskán egész Európát feltérképezték. Május 14-én a Deti Picasso kicsit szokatlan formában, kevésbé pörgős, de annál misztikusabb produkcióval lép a Hajó színpadára. Az orosz származású hárfaművész Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron közreműködésével akusztikusan szólalnak meg a Deti Picasso klasszikusnak mondható dalai, de már a formálódó új anyagba is betekintést kaphatunk. Gayaék nem titkolják, új anyaggal és felállással akarnak visszatérni. A zenekar felállása Gayane Arutyunyan – ének Karen Arutyunyan – gitár Anasztázia Razvaljajeva - hárfa Porteleki Áron – dob, brácsa Diszkográfia Gerda & Kay (2010) Turbo Mayrik (2008) Glubina (2006) Ethnic Experiments (2004) Mesyac ulibok (2002)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.


Rimszkij-Korszakov: ária és dalest a BMC-ben

2014 április 6-n, 19.30, BMC, Budapest Music Center ( IX. kerület, Mátyás utca 8.) Rimszkij-Korszakov: ária és dalest. Születésének 170. évfordulójára. Közreműködnek: Karine Babajanyan, Wiedemann Bernadett, Misa Selominyszkij (ének), Virág Emese (zongora)


2014. március 14. 19:30
TAMARAZENE & NAGY JÁNOS minimum 160 billentyűn
Nagy János, Erkel Ferenc díjas zeneszerző és jazz-zongorista duóban játszik Mózes Tamara zongorista-énekesnővel, a koncerten saját szerzemények és sztenderdek lesznek hallhatóak, minimum 160 billentyűn!  Nagy János & Mózes Tamara : Let's Fall In Love
http://www.youtube.com/watch?v=1WuNSd5GiyQ
2014. MÁRCIUS 21.19:00 
ILLÉS FERENC, MOLNÁR PÉTER, HORVÁTH NORBERT, JAZZ KONCERT

Az est szünetében a kivételes Linbrunn Pincészet, a VinoPiano www.vinopiano.hu  Villanyi Gemini Cuvee, Villanyi kekfrankos Rose és a 2011-es Villanyi Cabernet Sauvgnon borait mutatja be, a borok megkóstolhatóak. A Linbrunn Pincészet megalakításával közel négy évtizedes villányi borászati múlttal rendelkező családi vállalkozás lépett új korszakába. Őstermelőként már a hetvenes évek elejétől termelünk Villányban szőlőt és készítünk belőle ízes vörösbort.Farkas Dorottya képviseli majd a pincét és mutatja be borait. A borok megtalálhatók a VinoPiano különleges kínálatában.

 


 


Cső és Csövese

  
Nagy Ákos és Matuz Gergely zeneszerzők, szerzői estje, 2014. március 11-én 19 óra. www.tatartgallery.com 1052 Budapest, Semmelweis u. 17 

Az este során fellépő művészek a gorkiji mottó szellemében dolgoznak, miszerint a hagyományt ugródeszkának és nem kanapénak kell tekinteni. 
A csoport, melynek tagja: Ennek fényében szeretnének hidat képezni régi és új között. Szeretnék, ha hallgatóságuk rácsodálkozna az ezüstszálakkal átszőtt zenetörténetre. Fő célkitűzéseik közé tartozik, hogy idős és fiatal megértse, hogy szeretni érdemes a jelent és a benne jelenleg is alakuló, zajló művészetet, ami a ma emberéhez, a ma emberéért szól. 
Ars poetica helyett: Fontos a kortársi viselkedés, mert szembesít lényünkkel! Fontos, mert a körülöttünk élő művészek általunk is ismert és megélt élményeivel, problémáival foglalkozik! Fontos, mert általa mi magunk is megérthetjük, hogy milyen világban élünk, hogy mi vesz minket körül! S hogy a kor, amelyben élünk és annak művészete jó-e vagy rossz? Amit ma elültetünk, ki aratja majd le, vagy - lesznek-e egyáltalán aratók? Ezt döntsék el majd a soron következő századok. Nekünk nincs más dolgunk, mint nyitott füllel, esztétikai és értékítélő képességünket kikapcsolva, aktív résztvevőként figyelni az éppen most alakuló, a hagyományát most létrehozó zenére! 

MŰSOR:
Nagy Ákos: Ame no nori fue
Patachich Iván: Metamorphosi per flauto
Matuz István: Dies Irae
Nagy Ákos: Soli(e)tude
Matuz Gergely: Tétel D-ben
Baráth Bálint: Itako no arioso 
Matuz Gergely 1996-ban megalapította a Marcato Együttest, amely alapvetően a kortárs zenére specializálódott zenekar. Háromszor kapott Artisjus-díjat a magyar kortárszene terjesztéséért. Számos rádió- és TV felvételt készített, s a Hungarotonnál több lemeze jelent meg. Itthon és külföldön egyaránt foglalkoztatott koncertező művész.
Nagy Ákos kortárs zeneszerzőként - a késő gótikus és a kora reneszánsz zenei világot elemzi, amelynek nyomait éppen úgy tetten érhetjük műveiben, ahogy az erdélyi népzenét, az indiai, a khmer, a balinéz vagy a japán kultúráét. Újabb formák és újabb struktúrák érdeklik, s ezeket sajátos dallamrajzolatokkal tölti ki, melyek gyakran a nem temperált rendszerből valók. Kedveli a különféle matematikai sorozatokat, a variáció elve alapján szerveződő textúrákat, melyeket poliritmikus, politempós anyagokkal dúsít. 

Publikációk, hangzó anyagok: 
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=4451 
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=4734 
http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=5470 
http://www.czeloth.com/blog/?p=186

 


 

Jazz Péntek

Kezdje a hétvégét Jazz-al és borral. Kováts Flóra, ének, Káldy Tamás, bőgő, Zonda Igor, gitár. Voice and strings Klasszikus és modern jazz. Improvizációk, swing, bebop, cool és latin stílusban.

Kováts Flóra 1985-ben született, 25 évesen kezdett énekelni az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskolában. Tanárai Winand Gábor, Lakatos Ágnes, Magyar Gabriell és Kárpáti Magdolna. Jelenleg több jazz formációban énekel, zenei tanulmányait az újpesti Erkel Gyula Zeneiskolában folytatja. Mellette angol és francia nyelvet tanít.

Káldi Tamás 1982-ben született, 19 évesen kezdett nagybőgőzni. Eleinte klasszikus zenét és népi ihletésű alternatív zenét játszott. Négy éve különböző jazz zenekarokban rendszeresen közreműködik. Tanárai Duduj Lajos, Csuhaj Barna Tibor és Földváry Balázs voltak. Polgári foglalkozása nyelvtanár, jelenleg nyelvész-doktorandusz.

Zonda Igor 1968-ban született. 13 évesen kezdett gitározni, tanárai Folk Iván, Gyárfás István, Juhász Gábor, Varga László és Horváth Norbert voltak. Gyermekorvosként dolgozik.

A koncert szünetében a magyar gasztronómia és borkultúra elkötelezett képviselője a VinoPiano www.vinopiano.hu bemutatja Dörgicséről, a figyelemreméltó feltörekvő kézművesborászt, Mörk Andrást. A koncert szünetében a közönség megkóstolhatja a Sauvignon Blanc 2012 és Sauvignon Blanc 2013-as borokat, valamint a 2013-as hordótételt is.